Heeft u geen groot bedrijvenpand of boerderij, maar heeft u wel het vermoeden asbest te hebben in uw eigen huis of kleinere kantoor? Maar wilt u wel graag zeker weten of er wel of niet asbest aanwezig is in uw ruimte. En wilt u dit graag laten verwijderen op het moment dat dit aanwezig is? Zodat uw gezondheid in dit opzicht veiliggesteld wordt. Dan bent u bij AMF aan het juiste adres.

Asbest in huisasbest in huis

U heeft misschien uw kinderen of kleinkinderen over de vloer en zit ermee in uw maag dat er asbest aanwezig zou kunnen zijn in uw huis. Dan is het verstandig om hiernaar te laten kijken. U kunt zelf ook een eerste check doen in het herkennen (link naar andere pagina) van asbest. Op het moment dat u een vermoeden heeft dan kunt u contact met ons opnemen. Wilt u ook voorkomen dat de asbestvezels een bedreiging vormen voor uw familie en gasten?

Asbest schoorsteen

Asbest is vroeger ook veel gebruikt in het verstevigen en brandveilig houden van schoorstenen. Mocht u dus een ouder huis hebben dan is de kans aanwezig dat er asbest is gebruikt in de bouw van uw huis en dus ook schoorsteen. Zoals eerdergenoemd kan dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Om dit te voorkomen is het verstandig om deze asbest zo snel mogelijk uit uw schoorsteen te laten verwijderen.

Asbest dakbeschot verwijderen

Net als bij de schoorsteen is asbest vroeger veel gebruikt in de bouw van huizen. Het dakbeschot werd bewerkt met asbest om voor een betere isolatie te zorgen. Hoewel het asbest niet voor een direct gevaar zorgt, is het wel verstandig om dit op termijn uit uw dak te verwijderen. Het wordt namelijk wel gevaarlijk op het moment dat het dakbeschot gaat slijten. Het kan een dak van een huis zijn, maar bijvoorbeeld ook het dak van uw schuur of carport.

Asbest plafondplaten

Plafondplaten waar asbest in zit verwerkt zijn stevige platen die over het algemeen niet schadelijk zijn voor de gezondheid, mits het niet beschadigd is. De asbest plafondplaten zijn te herkennen aan de honinggraad structuur. Op het moment dat dit niet het geval is dan is het nog niet zeker dat er geen asbest inzit. Neem bij twijfel altijd contact op om uw gezondheid niet in gevaar te brengen.