Regelgeving asbestsanering

AMF Asbestsanering werkt door heel Nederland en volgens de geldende eisen en wetten die er nu zijn voor het verwijderen van asbest. Door zorgvuldig, veilig en efficiënt te werken, wordt er voldaan aan de regelgeving omtrent asbestsanering. Samen met u bekijken wij de beste en goedkoopste oplossing voor de asbestverwijdering. Ons uitgangspunt is dat wij overal een oplossing voor hebben. Zodat het asbest snel en zonder schadelijke gevolgen wordt verwijderd.

 

ascert-logo

Ascert, stichting certificatie asbest

AMF Asbestsanering is aangesloten bij Ascert. Asbestverwijderingsbedrijven moeten wettelijk verplicht gecertificeerd zijn conform de SC 530 regelgeving. De feitelijke verwijdering moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd asbestverwijderaar (DAV), onder toezicht van een gecertificeerd toezichthouder (DTA). Bij ieder project asbestverwijdering is er een DTA’er van AMF Asbestsanering aanwezig. U kunt via het Ascert register controleren dat AMF Asbestsanering hierbij is aangesloten en dus een geldig certificaat heeft. Ga naar Ascert.

 

AMF Asbestsanering in bezit van VIHB

Voor bedrijven die zich in Nederland bezighouden met het vervoeren, inzamelen, handelen en/of bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen zoals asbest, is vermelding op de landelijke VIHB-lijst verplicht. VIHB staat voor: vervoerder, inzamelaar, handelaar en bemiddelaar. AMF Asbestsanering voldoet uiteraard aan deze regelgeving en staat geregistreerd bij NIWO.

 

Profiteer van subsidie: verwijder asbest nu

De overheid heeft een subsidieregeling ingesteld voor asbestsanering. Het doel van de regeling is de verwijdering van asbest door gecertificeerde bedrijven. AMF Asbestsanering is gecertificeerd. Schakel daarom AMF Asbestsanering in voor het verwijderen van asbest en profiteer van de subsidieregeling.

Regels voor asbestsanering met subsidie

Om subsidie te ontvangen voor het laten verwijderen van asbest moet aan regels van de Rijksoverheid worden voldaan. Deze regels, met ingang van 2016, zijn:

  • De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak.
  • Er dient minimaal 35 m2 asbestdak te worden verwijderd; de maximale vergoeding per adres is € 25.000.
  • Stapelen met andere subsidies is toegestaan, zoals de subsidie van de Provincies, namelijk de subsidie ‘asbestvanhetdak’
  • OP=OP: voor 2016 is een bedrag van € 10 miljoen aan subsidiegeld beschikbaar gesteld; tot 2020 is dit (minimaal) € 75 miljoen.
  • Als het bedrag aan subsidie voor het verwijderen van asbestdaken op is voor 2016, worden nieuwe aanvragen op volgorde van binnenkomst behandeld voor de subsidie van 2017, 2018 enz.
  • Subsidie aanvragen gebeurt achteraf door middel van het indienen van een factuur van het verwijderen van het asbestdak.
  • Voor 2016 kunnen asbestdaken met in totaal een oppervlak van ca. 2,2 miljoen m2 de subsidie van € 4,50 per m2 ontvangen. In Nederland ligt in totaal nog ca. 120 miljoen m2 Het doel van de overheid is dat in 2024 al het asbest is verwijderd.

Let op: de subsidie wordt alleen verstrekt als de sanering is gedaan door een gecertificeerde partij. AMF Asbestsanering is in het bezit van de certificaten die nodig zijn om subsidie te kunnen aanvragen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.